Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Poradnik Server Bez Hamachi Na Zew Ip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

1. Konfiguracja Serva w Freebsd

a) Sprawdzamy polaczenia sieciowe zapamietujemy ip te co jest zaznaczone w zielonej ramce u was jest to inne IP .

sieca.jpg

B) W przegladarke wpisujemy

www.twojeip.wp.pl

Jest to potrzebne IP do polaczenia sie z servem dal innch graczy i host do wpisania w de0 powinno to wygladac tak

c)Mamy juz wszystkie potrzebne addresy i wypelniamy tak jak na ss tylko ze wpisujemy swoje ip i host tak jak na ss

siecv.jpg

d) odpalamy serva.

2) konfiguracja Port map aby odblokowac porty musimy wpisac IP z polaczen siecoowych z koncowka 100

3) Robienie GM w GM host IP z polaczen sieciowych bez koncowki 100 i takie sam IP w Gm List

4)Laczenie sie z MySql ip z polaczen sieciowych z Koncowka 100

5) Robienie stronki do rejestracji pobieramy nasza stronke i XAMPP w conf.php wpisujemy ip z polaczen sieciowych w menu XAMPP mamy taki program Mercury

wchodzimy w ten program jest wlaczony juz w pasku zadan tam gdzie jest godzina i robimy tak jak na ss

siec.jpg

Stronka do rejestracji aby sie polaczyc osoba musi wpisac twoje zew IP w przegladarke

6) Aby ktos mugl sie polaczyc z naszym servem to spol musi byc pod zew IP a my sami jako host musimy miec spol pod IP z polaczeni sieciowych

Poradnik w 6 Pkt jak zrobic serva bez hamachi czyli maly grlobal :)

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z mysql Laczymy sie przez IP 192.168.1.100 takim jak w Polaczeniach sieciowych tu macie moje IP jako przyklad

Admin Cienia
Opublikowano

lukasz wbij na GG to ja PrS...

Takie rzeczy na pw, warn za spam.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

zapomniałeś opisać o odblokowaniu portów w routerze tak jak w twoim wypadku bo inaczej nawet jak portmap dobrze skonfigurujesz nie będzie śmigać.

To napisze jak do tego dojde narazie jak kolega sie logowal to wywalalo go jak chcial wejsc do gry normalnie zalogowalo jego do wyboru postaci ale potem jak chcial wejsc do swiata wywalalo port map mialem skonfigurowane na swoje IP a nie na zew dzis to rozkminie i dodam tutka albo edit o GM Portmap wszystko co potrzebne cierpliwosci

i tak jest to pewnie jedyny tut o servie na zwe IP wiec musze go dopracowac all

Ps w Piątek robie golbalny test lacza czyli ile osob pociogne na servi napisze posta o testah ja porobie inne rzeczy czyli w piatek tak o 20 22 otwarcie :)

Mysle z 80 bedzie na Luzie jak dam tam z 2gb ramu a moze i wiecej wejdzie ludu o bedzie fajniej

Opublikowano

Znaczy mi sie to nie przyda bo mam Netię B)xD. Ale jak moge cos doradzic to SSy daj w [/img] bo bedzie estetyczniej i ladniej :) Jak dla mnie ^,^

Fw15x0y.png

Opublikowano

Glownie Bazujemy na IP z Polaczen sieciowych tym Konfigurujemy Server a Zew IP jest po to tylko aby mogli sie polaczyc z toba nigdzie go nie wpisujemy zew IP no tylko w spol a Ps Gracz ktory Hostuje server musi sie polaczy tez przez IP 192.168.1.112 to moje IP jest to tylko przyklad czyli nie przepisujemy na wydre z Tuta adresow IP mamy swoje wlasne

Opublikowano

Zewnetrzne ip to z polaczen sieciowych czy z tej stronki IP ???

Z TEJ STRONKI CZYLI TOWJEIP.WP A MASZ PEWNOSC ZE MASZ ZEW ZEBY POTEM NIE BYLO ZE TUT TO LIPA JAK DZIALA JUTRO SERVA OTWIERAM TO ZOBACZYCIE KOMUS NIE ZADZIALA I LIPA POTEM PISZE BZDURY SA TACY CO NIE ZNAJA SIE

Opublikowano

nie chodzi o twoje ip ale mam wpisac ip ze stronki czy z polaczen i czy ze .100 czy normalnie ???

WSZYSTKIE IP W FREEBSD Z POLACZENI SEICIOWYCH JAK JUZ PISALEM ZEW IP JEST TYLKO PO TO ABY 2 GRACZ MÓGL SIE POLACZYC Z NASZYM SERVEM I TYLE A W de0 PISZEMY IP Z POLACZEN SIECIOWYCH A SAMI LACZYMY SIE PRZEZ IP Z POLACZEN SIECIOWYCH CZYLI IP ZEW JEST DAL INNYCH GRACZY A IP Z POLACZEN DAL NAS ABYSMY ZROBILI SERVA I SAMI SI POLACZYLI Z NIM PRZEZ IP NP MOJE 192.168.1.112 A INNI LACZA SIE PRZEZ ZEW IP CZYLI NP 88.221.194.140 KPW :P

Opublikowano

ale Jakie Ip mam wpisac w spolszczeniu ??? zeby inni mogligrac bo mi dziala :D

Aby inni mogli grac zew IP spr sobie to na twojeip.wp.pl

A zebys ty mogl grac potrzeba ip z Polaczen sieciowych

Opublikowano

80% czytajacym nie zadziala bo nie maja zew IP aby posiadac takie IP popros Operatora o zmiane moj za free zmienil :P

operator Y-net.pl

co najdziwniejsze mowiono mi ze jak masz switcha to nie da rady ja posiadam switch w bloku i jakos daje rade z servem Jutro premiera dopracuje dzis i ruszmy jutro start 20-21 :)

Opublikowano

z kad ty wzioles ip sieciowe? masz router? ;>

Chdzi ci o zew ip mam z twojeIP.wp.pl tam masz albo zew albo wew ip

mam switcha w bloku

Opublikowano

z kad ty wzioles ip sieciowe? masz router? ;>

Osama Dzieki :* Dziala Sprawdzalem zaraz dam co i w dziale serwy prywatne leci 5 ^^

Ps: czekam na reje bo nei wiem albo napisz na pw

^^ Kliknij tutaj w dól ^^

"Narodowiec, nie nazista. Prawdziwy Polak - nacjonalista! Czołem!"

CaM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...